Cursussen en groepslessen

Neem deel aan een van onze cursussen


Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus volgen is een goede manier om je voor te bereiden op wat er allemaal komen gaat. Je gaat van een stel naar een gezin en dan is een zwangerschapscursus een goede stap. Tijdens de cursus krijg je informatie over de zwangerschap, worden ademhalingstechnieken en houdingen voor tijdens de bevalling doorgenomen. Daarnaast krijg je tips en adviezen over het aanstaande moederschap.

Je komt in contact met andere zwangeren in dezelfde leeftijdscategorie als die van jou en met wie je ongestoord over je zwangerschapskwalen kunt kletsen en tips kunt uitwisselen. Dus is deze cursus niet alleen heel nuttig, maar vaak ook een moment van gezelligheid!

Meer over de zwangerschapscursus

Babymassagecursus

Als je baby slecht slaapt of veel last heeft van krampjes kan een babymassage enorm helpen. Je leert hoe je buikrampjes kan verminderen en een ritme voor het slapengaan kan bevorderen. Uit onderzoek naar groei van premature baby’s en het geven van babymassage is gebleken dat premature baby’s gemiddeld zes dagen eerder het ziekenhuis uit konden en meer aankwamen bij dagelijkse babymassage. Ook gezonde baby’s die massage krijgen, zijn meer ontspannen, kunnen helpen bij het verminderen van huilen en slapen beter. Daarnaast is het moment dat je creëert bij het masseren, ondersteunend voor bonding.

De cursus  bestaat uit drie bijeenkomsten en leert je hoe je je baby op de juiste manier kan masseren. 

Meer over de babymassagecursus

Bevallen en nu? cursus

Gefeliciteerd! Je bent moeder geworden! De kraamweek is in een rush voorbij gegaan, kraambezoek heeft je kleine wolk al helemaal welkom geheten in deze wereld en dan? De kleine wordt constant onder controle gehouden bij het consultatiebureau en jij dan? Jij bent nog steeds net bevallen, lichaam is niet meer wat het was, je hoofd en lichaam zit nog onder de hormonen, je zit nog volledig op de roze wolk, of ben je er misschien net vanaf gevallen? Of weet je eigenlijk helemaal niet zo goed wat je er allemaal mee aan moet? Zoveel vragen en zo weinig antwoorden.

Daar gaat FitFysiek je bij helpen. Deze cursus van twee keer ga je met een klein groepje aan de slag om met deze vragen om te gaan. Je leert wat zo een bevalling nou eigenlijk allemaal met je gedaan heeft op mentaal gebied en op fysiek gebied.

Meer over de bevallen en nu cursus

Baby-gebarentaalcursus

Informatie volgt nog.

Babygym

Informatie volgt nog.

Nieuwsgierig geworden naar een van onze cursussen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!