Cursussen en groepslessen

Neem deel aan een van onze cursussen


Cursus bevallen

Als je zwanger bent, weet je dat je een keer gaat bevallen. Zeker als het voor het eerst is, kan het best spannend zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij een bevalling. Veel onderzoeken wijzen uit dat voorbereid een bevalling in gaan, ervoor zorgt dat vrouwen beter terug kijken op een bevalling. Daarnaast een kortere bevalling hebben én minder vaak voor pijnstilling kiezen. Tijdens de cursus bevallen wordt er besproken wat je te wachten staat, welke ademhalingstechnieken, welke houdingen je kan aannemen en welke opties er nog meer zijn tijdens een bevalling. Ook wordt de rol van je partner besproken.

Meer over de zwangerschapscursus

Babymassagecursus

Als je baby slecht slaapt of veel last heeft van krampjes kan een babymassage enorm helpen. Je leert hoe je buikrampjes kan verminderen en een ritme voor het slapengaan kan bevorderen. Uit onderzoek naar groei van premature baby’s en het geven van babymassage is gebleken dat premature baby’s gemiddeld zes dagen eerder het ziekenhuis uit konden en meer aankwamen bij dagelijkse babymassage. Ook gezonde baby’s die massage krijgen, zijn meer ontspannen, kunnen helpen bij het verminderen van huilen en slapen beter. Daarnaast is het moment dat je creëert bij het masseren, ondersteunend voor bonding.

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten, je leert hoe je je baby op de juiste manier kan masseren. 

Meer over de babymassagecursus

Ik ben bevallen en nu? cursus

Gefeliciteerd! Je bent moeder geworden! De kraamweek is in een rush voorbij gegaan, kraambezoek heeft je kleine wolk al helemaal welkom geheten in deze wereld en dan? De kleine wordt constant onder controle gehouden bij het consultatiebureau en jij dan? Jij bent nog steeds net bevallen, lichaam is niet meer wat het was, je hoofd en lichaam zit nog onder de hormonen, je zit nog volledig op de roze wolk, of ben je er misschien net vanaf gevallen? Of weet je eigenlijk helemaal niet zo goed wat je er allemaal mee aan moet? Zoveel vragen en zo weinig antwoorden.

Daar gaat FitFysiek je bij helpen. Deze cursus van twee keer ga je met een klein groepje aan de slag om met deze vragen om te gaan. Je leert wat zo een bevalling nou eigenlijk allemaal met je gedaan heeft op mentaal gebied en op fysiek gebied.

Baby-gebarentaalcursus

Stel je voor, je hebt een kindje, en hij/zij is hard aan het huilen maar je hebt geen idee wat er aan de hand is. De kleine is nog te jong om te praten, of praten lukt nog niet zo goed. Alles wat je probeert werkt niet. Vrij frustrerend vind je niet?

Denk je is in, hoe het zou zijn als je er wél achter kan komen wat de kleine man/kleine dame zou willen? Zou dat niet een hoop frustratie schelen? Hoe het zijn als je niet via verbale communicatie maar non-verbale communicatie goed met elkaar kan communiceren en begrijpen wat er bedoelt wordt? Dat zou toch fantastisch zijn?!

Tijdens deze cursus leer je hoe je via het officieel erkende gebarentaal kan communiceren met je kleintje. Je leert de meest voorkomende gebaren bij kinderen, hoe je het je kindje kan aanleren én herkennen van gebaren van kinderen doormiddel van beeld en bewegend beeld.

Je moet immers dezelfde taal spreken om elkaar te kunnen begrijpen. Weg met frustratie en leren hoe je, hoe jong je kindje ook is, makkelijker kan communiceren.

De cursus bestaat uit 2 lessen waar je in totaal tot wel 30 gebaren leert en de mogelijkheid hebt om dit uit te breiden tot wel 50 gebaren!

De lessen worden gegeven door gecertificeerd docent baby-gebarentaal.

 

Datum:

  • Zaterdag 15 en 22 oktober 10:00 uur

Data 2023 volgen

Kosten:

130,- incl BTW

mama-en-babygym

Je bent (minimaal 6 weken geleden) bevallen en wilt graag op een rustige manier starten met sporten?
Dat kan!
We besparen je het zoeken van een oppas want je neemt je baby gezellig mee.
Bij fitfysiek geven wij 5 weken lang op vrijdagochtend Mama en baby gym. .

Lijkt het jou leuk om samen met je kleine te komen trainen?

Schrijf je dan nu in!

(Er is plek voor 4 mama’s met baby)

 

Data:

  • vrijdag 8 juli t/m vrijdag 5 augustus 10:15-11:00 uur

 

Nieuwsgierig geworden naar een van onze cursussen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!