Fysiotherapie

Fysiotherapie

Door de vele kennis en bijscholing die gedaan wordt bij FitFysiek blijft de fysiotherapie van hoge klasse. Zowel sport, algemene, zwangerschap gerelateerde pijnklachten en revalidatie na een operatie (postoperatief) zijn welkom bij FitFysiek. Er wordt gekeken naar het fysieke en mentale deel. Door de combinatie van hands-on therapie en training is het behandelplan strak opgesteld om zo snel en goed mogelijk herstel te stimuleren.

Door middel van de visie van FitFysiek wordt er naar meer gekeken dan alleen de pijnlocatie. Als je de pijn op een desbetreffende plek voelt, hoeft dat nog niet te betekenen dat de pijn daar ook daadwerkelijk zit. Door het volledige fysiek mee te nemen in de behandeling worden alle aspecten van het lichaam mee genomen en de pijnklacht sneller verholpen.

Een fitter lijf functioneert beter. De behandelingen bij FitFysiek zijn zowel hands-on als hands-off therapie gericht. Om deze twee vormen van therapie met elkaar te combineren is er een sneller herstel mogelijk.

Algemene fysiotherapie

Geen sporter maar wel pijnklachten? Daar helpen wij je bij FitFysiek ook vanaf.
Door middel van hands-on therapie, oefeningen, zo nodig dry neelding, wordt de pijnklacht vanuit verschillende richtingen verholpen en gekeken hoe de pijnklacht weg kan blijven.

Sportfysiotherapie

Bij sporten komen vaak blessures bij kijken. Soms is een blessure zo erg dat het sporten niet kan worden voortgezet. Bij FitFysiek bekijken we deze klacht en zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk weer je sport kan hervatten. Het niveau van de sport is daar niet van belang. Recreant of olympisch sporter. Elke (recreant)sporter heeft recht op de beste en snelste behandeling.

Manueletherapie

Soms zijn pijnklachten in het lichaam niet alleen door spieren veroorzaakt. Ook botweefsel, gewrichten en botstructuren kunnen een invloed hebben op pijnklachten. Bij manuele therapie wordt er naast aandacht aan spierweefsel en bindweefsel, meer aandacht besteed aan botstructuren. Samen met de manuele therapeut wordt er gekeken waar mogelijk het probleem kan zitten om dit samen op te lossen én weg te houden.

Dryneedling

Bij Dryneedling wordt er tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een naald om triggerpoints, (ookwel spierknopen) aan te prikken. Hierdoor kan de spier sneller ontspannen. Dit kan een grote meerwaarde hebben in een behandeling om beter te kunnen aanspannen, minder last te hebben van krampen, betere mobiliteit en vooral minder pijn. Deze vorm van therapie kan worden gebruikt als tool in een behandeling. Dryneedling is losstaande therapie.

Bij FitFysiek kan elke therapeut van de kaak tot in de voet dryneedling uitvoeren.

Meer informatie over dryneelding volgt nog.

Zwangerschapsgerelateerde klachten

Tijdens een zwangerschap komen er lichamelijke klachten bij zowel elke zwangere voor. Is het niet tijdens dan misschien wel na de zwangerschap. Deze zijn ongemakkelijk en kunnen zelfs invloed hebben op dagelijks leven of levensgenot.

Om jou een zo fijn mogelijke zwangerschap te geven met zo min mogelijk pijnklachten is er bij FitFysiek een fysiotherapeute die kennis en kunde heeft over het behandelen van pijnklachten tijdens een zwangerschap. Naast behandelingen en handige tools die je mee krijgt om je pijnklachten onder controle te houden, leer je ook bekkenbodem oefeningen en leer je hoe je kan herstellen na een bevalling.

Na een zwangerschap zijn er soms nog steeds of nieuwe pijnklachten of andere lichamelijke klachten aanwezig. Wat veel vrouwen niet weten, is dat je iets met deze pijnklachten kan doen. Diastase rectii hoeven geen belemmering te zijn, urine incontinentie kan je weg trainen zodat dat touwtje springen, een sprintje trekken, trampoline springen of een enorme lachbui niet eindigt met een natte broek.

Veel onderzoek heeft uitgewezen dat pijnklachten tijdens een zwangerschap ook ontstaan door inactiviteit. Vrouwen die zwanger zijn weten vaak niet meer wat ze wel en niet mogen doen met sporten. Daar heeft FitFysiek een oplossing voor! Zwangerschapsfitness. Geen slappe oefeningen maar gewoon lekker sporten, zweten en knallen. Maar, wel binnen de mogelijkheden met een zwangere buik. Kijk voor meer informatie onder het kopje zwangerschapstraining.

 

Rosita is sinds september 2022 bekkenfysitoherapeut I.O.

Ben je bevallen en wil je graag sporten in de sportschool en liever niet in een groep?

Dat kan, bij FitFysiek maken wij ook een trainingsschema voor jou op maat. Ook hoef je bij ons niet altijd voor oppas voor je kleintje te zorgen. Er staat een box in de fitnessruimte zodat je kleine veilig en rustig kan liggen terwijl wij je trainingsschema met jou doornemen. Natuurlijk staat de box altijd in het zicht, zodat de kleine geen moment alleen is.

Stuur ons een berichtje of bel naar 036-2001630